Steenbreek

Wandelcoaching

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaarwel rechtlijnig denken

De eerste zwaluwen zijn teruggekeerd in onze streken. Ze scherpen hun bochten, ware stuntvliegers zijn het. Een paar jaar geleden leerde een zwaluw mij een leuk lesje:
Ik stond op een bruggetje over het Gasterse Diep van het landschap te genieten. Koekoeksbloemen bloeiden volop. Een zwaluw kwam laag aangevlogen, schoot onder de brug. Ik bewoog me gauw naar de andere kant om hem er uit te kunnen zien vliegen. Alsof ik op een viaduct stond. Wat er ook kwam, geen zwaluw. Ik liep terug naar de invliegkant, en ja, daar vloog de zwaluw onder de brug uit.
Niks linea recta doorvliegen. Fourageren, insectjes eten die daar hangen en dan weer terug.
Ik lachte hardop, besefte dat ik, met mijn zogenaamd speelse geest, gefopt was. Zo’n zwaluw onttrekt zich totaal aan mijn verwachtingspatroon. Gaat haar eigen gang.
Dat principe noem ik: Vaarwel rechtlijnig denken!
Laat je in je denk- en zoekproces verrassen door het onvoorspelbare gedrag van de zwaluw.

April 2016

 

Terug naar Home >